sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Valle, viikko 4

Viikko alkoi Else Marie Jakobsen -tehtävän palautuksella, jonka jälkeen pääsimme uuden tehtävän kimppuun. (T)OLD STORIES -tehtävään haastattelimme paikallisia eläkeläisiä ja vanhuksia, joiden elämästä tai tarinasta meidän tuli suunnitella rintakoru.

Norjalaiset opiskelijat valmistavat korun käyttämällä perinteistä galleria-tekniikkaa. Vaihto-opiskelijoille tekniikan käyttäminen on vapaaehtoista. Rintakoruun tulee valmistaa toimiva mekanismi.

Galleria tarkoittaa kahden pinnan väliin juotettuja tappeja, joita tulisi tässä tehtävässä olla vähintään 10. Muuten muotoilua ei rajoitettu: tapit saa asettaa pystyyn tai vaakasuuntaan. Erotettavat pinnat saavat olla levyä tai massiivisempaa umpitavaraa. Koruun saa käyttää haluamiaan materiaaleja.

Torstai ja perjantai kului filigraanin parissa. Ensi viikolla meillä on syysloma, jonka kunniaksi pääsimme koulusta perjantaina jo yhdeltätoista. Juhlistimme loman alkua vierailulla lankakauppaan, päiväunilla ja itsetehdyillä hampurilaisilla. Valitettavasti ne olivat niin hyviä, ettemme kerenneet ottaa kuvaa niistä.

Lauantaina latasimme akkuja nukkumalla pitkään. Päivä kului neulomisen ja Sannan leipoman äärettömön hyvänmakuisen (joskaan ei ihan toivotulla tavalla kohonneen) ruisleivän parissa. Viiden aikaan lähdimme ihmettelemään keskustan suunnalta nousevaa sakeaa savua. Päätimme kuitenkin lopettaa tutkimukset, kun saavuttuamme leirintäalueen kentälle eteemme pudotettiin kaksi hirvenraatoa helikopterin kyydistä. Palatessamme kotiin oli pihallemme ilmestynyt huojuva lehmäpukuinen norjalainen nimeltä Jan, joka päätti kutsua itsensä kylään ja tarjota meille paikallista kotitekoista siideriviiniä. Kuka sanoi ettei täällä koskaan tapahdu mitään jännittävää?

...ja mikäli joku kokee suurta pelkoa suomalaisista antamastamme kuvasta maailmalla,  meille on lehmäksi pukeutuneelta taholta ilmoitettu, ettei elämästämme kantaudu yläkertaan pihaustakaan. Veikkaamme, että tämä pitää hyvinkin paikkansa, vuokraemäntämme kun tuntuu olevan enemmänkin se party person.

Nyt jatkamme lomasuunnitelmien tekoa, josko vaikka uskaltaisimme matkustaa laaksosta jonnekin, missä on vähän enemmän jotain muuta kuin lampaita.

Tässäpä vielä loman aloittajaiset. Poroa muusilla!


Lopuksi vielä onnea ja menestystä toisen työssäoppimisjakson aloittaville luokkakavereille!

1 kommentti:

  1. Siellähän alkaa olla jännittävää! Ei täällä ole vielä lehmät lennelly..tai siis hirvet, eikä lehmäpukuiset käy siiderillä tai edes tarjoilemassa sitä....tuo puoli on kyllä minulla norjalaisista jäänyt huomaamatta ja kokematta täysin...
    Ehkä se lehmäpukuinen tulikin tarkistamaan, että varmaan myös oikeasti asutte siellä, ettei kyseessä ole joku "valeasujakaksikko", jolla olisi jotain hämäräperäisiä toimintoja Vallessa?

    Hauska tehtäväkin teillä oli.
    Viime viikko oli kiireinen enkä siksi ehtinyt kommentoimaan. Nyt on aika onnellisesti saatettu ryhmä taas uudelle työssöoppimisjaksolle.

    Mistähän saamme ensi kerralla kuulla...?

    VastaaPoista