sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Valle, viikko 3

Odotellessamme design -viikon aihetta, Puuhastelimme maanantain filigraanin parissa. Tiistaina meillä oli koulukuvaus, jonka jälkeen pääsimme aloittamaan mystisen design-viikon.

Design viikolla kaikki koulumme oppilaat toteuttavat oman versionsa samasta tehtävästä. Ensimmäisen luokan oppilaat tekivät proton ja muut valmiin työn. Norjalaiset opiskelijat tekevät työstään myös portfolion.

Tällä kertaa tehtävänä oli suunnitella rintakoru, johon inspiraatio haettiin tekstiilitaiteilija Else Marie Jakobsenin töistä. Muutamasta eri teoksesta jokaiselle arvottiin oma. Työt tulevat esille taiteilijan näyttelyyn paikalliseen museoon kulttuuriviikolla.

Tehtävän taustoista sen verran, että Else Marie Jakobsen (28.2.1927-12.12.2012) joka oli kotoisin Kristiansandista on yksi kotimaansa menestyneimmistä ja rakastetuimmista tekstiilisuunnittelijoista. Inspiraatioita taiteeseensa hän haki paitsi omasta uskostaan myös lapsensa menetyksestä. Teokset ovat usein runsaasti koristeltuja, värikkäitä ja rosoisia.

Mittaa korulla tuli olla vähintään 50 mm, mutta muuten muotoilla saa mielensä mukaan. Materiaalina tuli olla hopea, johon sai tarpeen mukaan yhdistää esimerkiksi emalia, kiviä tai muita metalleja. Myös mekanismin sai halutessaan rakentaa mielensä mukaan, joskaan se ei kuulunut tehtävänantoon, jossa tarjottiin mahdollisuutta pinssimekanismiin. Aikaa työn toteuttamiseen annettiin seuraavan viikon maanantaihin asti.

Molempien työt valmistuivat jo perjantaina. Teimme kumpikin rintakoruihimme yksinkertaiset neulamekanismit.

Sannan rintakoru (ja korvakorut) teokseen "Kvadraturen"



Viikonloppu on vierähtänyt hulluutta lähentelevän neuloosin kourissa. Onhan tällä huiman kokoisella paikkakunnalla kahden ruokakaupan ja kukkakaupan lisäksi myös lankakauppa ja hyvin vähän muuta tekemistä. Olkaa siis varoitettuja kaikki te joululahjalistoiltamme löytyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti