lauantai 19. lokakuuta 2013

Valle, viikko 7

Maanantai ja tiistai kuluivat taas filigraanin parissa. Tiistaina lähdimme koulun jälkeen opettajamme Lexin ja vaihto-oppilastovereiden Lisan, Ruthin ja Leonin kanssa ihailemaan paikkakunnan korkeinta vesiputousta.



 Tällä kertaa reitti kulki rehevän peikkometsän halki. Päästäksemme putouksille jouduimme ylittämään joen neljä kertaa. Onneksi keli on ollut niin kauniin poutaista, että vedenpinta oli harvinaisen matalalla.



 Pääsimme ylittämään joen kaksi kertaa kuivin jaloin, mutta viimeiset kaksi kertaa kahlasimme polvia myöten virkistävän vilpoisessa vedessä.



Joen kuivumisesta huolimatta putous oli mahtava näky auringon laskiessa vuorien taa. Tietysti paluumatkalla odottivat samat neljä joenylitystä, joten kotiin päästyämme tuli kuuma suihku tarpeeseen. Harmiksemme emme tällä kertaa nähneet Norjan faunasta muuta merkkiä kuin majavan tekemät tuhot rannan puustolle.



Loppu viikko kului (T)old stories rintakorujen parissa. Johtuneeko säästä vai mistä, mutta tällä viikolla ei oikein mikään ottanut sujuakseen. Erityisesti putken vetäminen ja juottaminen kivien istutuksia varten osoittautui lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Ensi viikolla paremmalla onnella?

Samaan aikaan töiden kanssa olemme myös ideoineet jo seuraavaksi valmistettavaa kaulakorua.

Vuokraemäntämme lähti viikonlopuksi reissuun, ja jätti yläkerran telkkareineen käyttöömme. Viikonlopuksi luvatut räntäsateet eivät siis paina tunnelmaa maihin, kun voimme käpertyä sohvannurkkaan nauttimaan leffaillasta.

1 kommentti:

  1. Hei taas! Viime viikko oli syyslomaa, joten yritin olla tekemättä töitä. Laitan kommentit samaan kohtaan molempiin kirjoituksiinne.

    Tehän olette tehneet reissuja Vallesta sinne ja tuonne! Tosi hienoa! Möhkökala oli
    kyllä vaikuttava kummallisuudessaan. Luulin, että olin törmännyt möhkökalaan kerran snorklatessani, mutta ei se kyllä ollut noin...hmm. anteeksi nyt vaan: ruma. En tainnut minäkään kyllä sitä yllättäin kasvojeni edessä ollutta kalaa visuaalisesti miellyttä, niin nopeasti sekin kääntyi minut nähdessään...Jotain samaa siinä fisussa oli (kuin minkä kalan you tubesta ohjeillanne löysin), mutta toisaalta kohtaamisemnme oli nopea Australian itärannikon koralliriutalla.

    Norjassa kyllä ehkä parasta on tuo mahtava luonto. Se näkyy myös tuossa Bergenin kuvassa, vaikka kyse onkin kuva kaupungista, mutta että mistä kuva on otettu!

    Mahtavia kuvia olette ottaneet muutenkin retkiltänne! Näitä on mukava katsella. Tulee halu pistää itsekin vaelluskengät jalkaan ja lähteä metsään.

    : j

    VastaaPoista